keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

lángos ja muita kulinaarisia seikkailuja

viime viikko tosiaan vierähti emännöidessäni unkarilaista vierastani. käytiin mm. teijolla, muumimaailmassa, baltic jazzeilla, ruisrockissa ja helsingin yössä! lentokentällä poikettiin starbucksiin aaaws ja sen jälkeen kulutin lähes koko ensimmäisen palkkani ale- ja kirpparilöytöihin, sekä metroon ja busseihin argh.
nyt saan hengähtää jo kun ei tarvitse suunnitella ruokailuja ja menoja puuh.
käytiin hesassa syömässä huippuhyvää pizzaa kaverin kanssa, siitä oli tuoretta rucolaa, mozzarellaa, vuohenjuustoa ja tomaattia ainakin mm.

tehtiin tosiaan unkarilaista pikaruokaa sekä lihapataa. tää pikaruoka eli lángos on yksinkertaisesti selitettynä taikinaa (jauhot, maito, vesi, kuivahiiva, suola) joka uppopaistetaan ja sitten siihen päälle laitetaan esim. valkosipulia, smetanaa, suolaa ja juustoraastetta. ihan törkyhyvää! heti kun saan ohjeen niin lisään sen tänne.
lihapata eli pörkölt syntyy sipuleista (joita on paaaaljon), kanasta (kaikki liha käy kuulemma), vedestä, paprikamausteesta jajaja empä muista mistä muusta. lisäksi tarjoillaan pastaa ja smetanaa. ne tykkää käyttää smetanaa melkeen joka ruuassa. unkariksi se on tejföl.

näin muuten ihan huippuhyvän elokuvan, My name is Khan. suosittelen! imdb.comissa annoin sille kympin, siellä kun saa arvostella itse kaikki leffat ja sarjat mitä on nähnyt. mulla listoilla jo päälle 500!
lähen viikon päästä lappiin poikakaverin ja porukoiden kanssa ah. nyt töitä vaa vielä pari vk nii pääsee rauhottuu.
tässä kuvasatoa viime viikolta, pari kuvaa otettu puhelimella sori niistä!







2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. mä pidän susta enemmän! näinkin ajoissa onnistuin vastaamaan kun ujostutti.. eiku

      Poista