keskiviikko 29. elokuuta 2012

hirvifileetä ja vuohenjuustopizzaa

tänään teksti jää vähän lyhyemmälle. mulla on sata kaks sataa juttua tehtävänä ja mulla on kolmeen asti aikaa (sen lisäks että tulin puol 11 kotiin töistä ja tänään heräsin kuudelta ja joudun ajamaan jyväskyläänkin!) tänään tosiaan pitäis laittaa kamat kasaan vaellusta varten, saatetaan jo illalla lähteä ajamaan lappia kohti... monta kilometriä edessä ennen sitä kahdeksaakymmentä............................................... puuh

pidettiin viikonloppuna 'läksiäiset' kaverille joka muutti jyväskylään (meistä tulee kämppiksiä ihihi ens vuonna hope so) ja me valmistettiin hirven sisäfilettä, valkosipulivoita ja niitä samaisia lohkoperunoita mitä aiemmin tein äitin kanssa. näissä oli lisänä vaan tuoretta timjamia ja persiljaa.
hirvenlihan valmistuksen mä jätin suosiolla muille :D sitä ensin ruskistettiin pannulla hetki ja sen jälkeen se laitettiin uuniin 150 asteeseen? ja annettiin olla joku 10-15min kunnes sen lämpötila oli jossain 50-60 paikkeilla. älkää ottako opiksenne näitä ohjeita, mekin katottiin joitan netistä ja läksiäis-sankari on koko pienen ikänsä kattonu vierestä kun tätä tehdään niiiiiin oltiin vähän hukassa mutta siitä lihasta tuli mieeeeelettömän hyvää. tehtiin siitä lihasta irronneesta nesteestä kastike, siivilöitiin siitä kaikki shaiba ensin pois ja sitten suurustettiin sitä ja heitettiin kermaa sekaan.

valkosipulivoi. maailman yksinkertaisin juttu. annetaan voin pehmetä huoneenlämmössä ja kuoritaan valkosipulin kynsiä 4-6kpl tai riippuu miten valkosipulista siitä haluaapi. sitten sitä voita kiva kökkö ja sekotetaan. sitten voi- tai leivinpaperille tehään sellainen pitkulainen pötkö siitä massasta ja kääritään se siihen paperiin. annetaan olla pakastimessa tarjoiluun asti.

ruoan kanssa tarjottiin punaviiniä (Villa Pillo), mutta mun makunystyrät ei vaan voi sietää punaviiniä.... sääli.
ainiin! kesäkurpitsaa paistettiin myös pannulla. tän valmistus meni multa ihan kokonaan ohi xd

vuohenjuustopizza

pizzapohja
25g tuore- tai kuivahiivaa
2dl vettä
1tl suolaa
5dl vehnäjauhoja

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy.
2. Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja lisää tarvittaessa jauhoja jottei taikina jää sormiin kiinni.
3. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin puoli tuntia

tomaattikastike nyt voi olla mikä vain kaupasta ostettu tai valmiiksi maustettu tai ketsuppi tai mikä tahansa. itse ostin ihan tavallisen tomaattimurskapaketin, heitin sen kattilaan ja sekaan timjamia, suolaa ja pippuria (hmm mitähän muuta) ja keitin pari kymmentä minuuttia hiljalleen ja annoin jäähtyä. se siihen pizzan päälle sitten ja sen jälkeen vuohenjuustot murennettuna/pilkottuna ja halkaistut kirsikkatomaatit. tähän väliin heitin pizzamaustetta ja sitten lopuksi päälle mozzarellaraastetta namii. 

uunissa 225 asteessa n. 20min, kyllähän silmä sen erottaa kun pizza on valmis.
pizzan päälle heitetään tuoretta rucolaa oman maun mukaan.

nyt on pakko rientää, nähdään kun mulla on SYNTTÄRIT. takasin eteläsuomessa parin viikon päästä.

valkosipulivoipötkylä

ihana ihana hirvi

pöytäliinakin vaihdettiin sivistynyttä tilaisuutta varten


näillä pitäis viikko pärjätä KAIRAssa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti