torstai 23. elokuuta 2012

lähes uunivalmiita herkkuja

äiti tulee lähes joka ikinen päivä kysymään multa että 'mitä tänään syötäisiin?' 'mitä me tehdään iltapalaks?' 'mikä ois huomisen ruoka?' 'mitä me tarjotaan viikonloppuna vävykokelaalle?'
onhan se mukavaa että mun makuaistiin luotetaan mutta läheskään aina en osaa vastata muuta kun tonnikalapaistosta. pari päivää sitten saman kysymyksen sattuessa kohdalle mun teki mieli fisua. lisäks mulla oli pakkasessa uunivalmis kasvisgratiini (nomnomnom). käytiin hakemassa kaupasta vaan kalat ja perunat ja sitten heitettiin kala vuokaan, maustettiin suolalla ja sitruunapippurilla, tehtiin siihen pari viiltoa ja laitettiin viiltoihin fetajuustoa ja valkosipulivoita (tämä ei niinkään maistunut joten sitä olis pitänyt laittaa reilummin).

perunat laitettiin lohkoiks ja vuokaan ja perään heitettiin öljyä, valkosipulimurskaa (tää oli ihana löytö kaupasta, valmista valkosipulimurskaa!), ranskanperunamaustetta, piri piriä, aromisuolaa ja paprikaamaustetta. näistä tuli hullun maukkaita!
sitten tosiaan laitettiin uuniin kala ja perunat ja gratiini ja se oli siinä. tästä en siis kirjota erillistä ohjettakaan kun niin silmämääräsesti kaikkea laitettiin. 

tänään kävelyllä polun varressa mua odotti aivan tajuttoman kaunis, iso ja keltainen kanttarelli. en tietenkään voinut jättää sitä siihen vaan poimin ja kävelin tyhmännäköisenä sen kanssa kotiin hakemaan pussia. sitten lähdin uudestaan metsään oikein sieniä varten. ei kyllä tarvinnut mennä edes metsään asti kun poimin sienipiirakallisen verran sieniä ihan tien vierestä!
äsken mamin kanssa väsättiin niistä piirakka. 

pohja ostettiin k-marketista kun se oli alennuksessa siellä. sienet tosiaankin paistettiin eli haihdutettiin niistä pannulla ekana vedet pois ja sitten paistettiin niitä uudemman kerran sipulien kanssa.  ostettiin myös sellanen valion maustettu ruokakerma kolme juustoa, sekoitettiin se kahden kanamunan kanssa ja laitettiin sekaan vielä mozzarella-juustoraastetta (sekin oli alessa, ässässä tosin). sitten paineltiin pohja vuokaan ja päälle sienet ja kerma-muna-juusto sekoelma. ja sitten uuniin joku puol tuntia alatasolla. kyllähän sen näkee sitten kun se ruskistelee ja on ready. hyvä tuli! maustettuja ruokakermoja tykkään muutenkin käyttää ne antaa kivan vivahteen ruualle kuin ruualle.

en muuten ennen pitänyt sienistä. mutta kaikkeen sitä tottuu. mä vaan tykkään poimia niitä ihan sikana ne tuntuu hauskoilta. tykkään kyllä kuoria banaaninkin mutta syödä en voi. yöh.

viikon päästä ois lähtö lappiin. saariselkä. urho kekkosen kansallispuisto. 80km. jännät housuissa. kävin tänään ostamassa urheiluTRIKOOT uuh ja hengittät sukat ja buffin. nyt kun itsetunto on kohillaan niin eihän sitä kuntoa tarvii olla.. onneks mulla ja kaverilla on 3 miestä mukana nii kyl joku kantaa meiät pois sieltä kun jalat ei kanna. rukoukset ja enkelit mukaan, suklaalla ja rusinoilla mennään askel kerrallaan!




kyllä mää joskus vielä asettelen nää gourmeesti

erittäin potentiaalinen yksilö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti