keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

äidinmaito

siitähän se lähtee. ensimmäinen herkku jota on saatu maistella. harmi ettei muisti riitä niin pitkälle että vois analysoida tätä makuelämystä. 

mä oon heli ja mun intohimona on ruoka. mulle on suotu mahtava aineenvaihdunta ja sellanen kroppa etten liho vaikka kulutan tooooooosi paljon vähemmän mitä syön heh. asun pikkuruisella paikkakunnalla nimeltä perniö ja kirjotin just ylioppilaaksi. sain töitä paikallisesta kaupasta ja kunhan saan opiskelupaikan niin sanon morot perniölle ja suuntaan jyväskylään jossa mun pitkäaikainen poikaystävä asuu.
kahdeksastoista vuosi menossa perniön huudeilla, viikot oon kahestaan äitin kanssa ja viikonloppuisin isi liittyy seuraan. isosisko muutti puolentunnin ajomatkan päähän koiran, kissan, hamsterin ja miehen kanssa.

mä rakastan disneyn piirrettyjä, muumeja, suklaata, teetä, leffojen soundtrackeja ja emännöimistä. unelmana on tosiaan istuttaa mun astiasto kaikkine muumeineen omaan kämppääni vuoden sisällä. jos luoja suo.

ja blogin otsikon herra on vaan muisto siitä minkälainen poikatyttö osasin yläasteella olla. siitä mulle on jäänyt tää herra-vaihe päälle. eikö se saakin kaiken kuulostamaan hitusen arvokkaammalta? ja jos kyllästyn maskuliinisuuteen, herttua on oiva vaihtoehto sekin.

tässä oli se informatiivinen osuus. suunnitelmana on siis toteuttaa ruokablogi, pikkunen projekti kesälle, jossa käytän sekä netistä ja kirjoista löytämiäni ohjeita että omia ja sovellettuja ohjeita. jännää!

joten koska olen erittäin ylpeä yo-lakistani, niin kirjoitan ylös ylioppilaspikkuleipien ohjeen. tutustuin näihin muutama vuosi sitten kun sisko kävi joissain juhlissa ja toi minulle tuliaisherkkuja. oli parhaat tuliaiset vähään aikaan.ja näitähän voi tehdä vaikka mihin juhliin kun jättää vaan lakin lipan pois!

ylioppilaspikkuleivät

100g voita
1,5dl sokeria
1 muna
1,5dl perunajauhoja
1 3/4dl vehnäjauhoja

vaahdota voi ja sokeri. lisää muna ja vaahdota se joukkoon. sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne vaahtoon.
kauli taikinaa ja ota siitä muotilla pyöreän muotoisia pipareita (halkaisija n. 4cm). itse käytin snapsilasia!
taikinaa on helpoin käsitellä kun se on jähmettynyt hieman jääkaapissa.
paista 200 asteessa n. 5min, tässä kannattaa olla tarkka ettei taikina ole liian ohueksi kaulittua, palaa helposti!

täyte:
100g voita
0,5dl sokeria
1 keltuainen
1rkl vahvaa kahvia

kuorrutus:
taloussuklaata
1rkl voita (laktoositon voi ei käy, pilaa suklaan!)
hopeakuulia

vaahdota voi ja sokeri. lisää keltuainen ja kahvi. jaa paistetut piparit kahteen, toiseen levität täytettä ja toisen puolen dippaat suklaaseen ja kiinnität hopeakuulan lyyraksi 'lakin' reunaan. yhdistä puolet.
jos haluaa tehdä lakista vielä valkoisemman niin sen voi kuorruttaa tomusokeri-vesi seoksella.

tässä minä

tässä piparit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti