en tiiä kuulostaako tonnikalapaistos vaan oudolta ja halvalta mutta se on mun lempiruoka. enkä oo kuullu että missään muussa perheessä sitä syötäis. en tietenkään voi vetää johtopäätöksiä mutta kun oon puhunu kavereille lempiruuastani niin eivätpä ne ole kuulleetkaan mun paistoksesta!
mua on melko helppo miellyttää. poikaystävä naureskeleekin sitä. se antaa mulle viiden sentin kolikon niin hymyilen loppupäivän. mitä ruokaan tulee niin ei tosiaan tarvii olla mitään gourmeeta tai kalliita aineksia. käytän ite tosi paljon rainbown tuotteita ruokaa laittaessa ja keskityn lähinnä ihan tuttuihin juttuihin enkä oo vielä löytäny itteäni testailemassa kaikkee eksoottista.
eilen tein tonnikalapaistosta joka tosiaan on mun lemppariruoka, ollu niin kauan kun muistan. toisiks parasta en keksi millään. paikallisesta kebabista tykkään hirveesti! ja jyväskylän kebab housen tacomajoneesi on törkeen maukasta.
lemppariherkut on lapsuudesta saakka ollu pandan suklaarusinat, ja mikä ihaninta, vaajakoski ja pandan tehtaanmyymälä on kivenheiton päässä jyväskylästä. mmmmm
mikään nirso en onneks ole, mutta inhokkejakin löytyy: kaikki pähkinät paitsi pistaasipähkinät on hyyi, banaanin oon sylkeny suustani jo vauvana, ja silli ei maistu. eikä kookos. se taitaakin kuulua pähkinöihin haha.
mämmistä oon oppinu tykkäämään, nykyään syön sitä jo kolme lusikallista vuodessa kerman ja sokerin kera.
luin tänään muumilaakson mietekirjaa Saako pannukakulla istua, kun koitin ettiä sopivaa kirjotettavaa hääkorttiin. pari kaveria menee naimisiin viikonloppuna ja mua stressaa kortin tekeminen, puuh. mutta blogiin löysin kuitenkin tämän: "Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen." teoksesta Taikurin hattu
lisää söpöjä muumilaakson mietekirjan otteita myöhemmin
tonnikalapaistos (5-6 annosta)
3dl riisiä
2 bearnaise-kastike pussia
2 purkkia tonnikalaa, mulla aina rainbown tonnikalaa paloina öljyssä
juustoraastetta
aromisuolaa
(tilliä)
keitä riisi ohjeen mukaan. valmista kastikkeet pakkauksen ohjeen mukaan. sekoita tonnikalat öljyineen riisin kanssa, mausta aromisuolalla ja tillillä. kaada seos vuokaan ja valuta bearnaise-kastikkeet päälle. yritä ujuttaa kastiketta kaikkialle lusikan kanssa. lopuksi ripottele päälle juustoraasteet. paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistumaan.
älkää
pelästykö jos ei tuu mitään nättiä ruokaa, tää paistos ei oo mikään
piece of art mutta jos tykkää tonnikalasta, riisistä sekä
bearnaise-kastikkeesta niin tää on helppo ja maukas sapuska!
MÄ KOKEILIN! pidin :)
VastaaPoistavauu, todiste siitä ettei mun makuaisti ole ihan kiero. jeejee kiva!
Poista